Onderhoud

Onderhoud motoren 

In principe is het niet nodig om jaarlijks een onderhoud te laten uitvoeren door ons op onze motoren.  Maar net zoals alle andere automatische toestellen is het ook zo dat een poortmotor die jaarlijks eens proper gemaakt wordt langer kan meegaan.

Onderhoud carports

De dakplaten van gebogen carports reinig je best jaarlijks met regenwater eventueel aangevuld met een mild reinigingsproduct. De reiniging kan je eventueel met een reinigingsborstel van je hogedrukreiniger uitvoeren. Op de dakplaten zit een beschermlaag. Indien je met agressieve producten zou reinigen raakt deze laag beschadigd en kan het zijn dat de dakplaten mat worden.

Op onze carports bevinden zich staalplaten waar je tevens op mag lopen om eventueel de goten leeg te maken indien nodig.  De geïsoleerde en geprofileerde staalplaten kan je reinigen met een hogedrukreiniger of tuinslang eventueel in combinatie met een geschikt product.  Let op met agressieve producten dat het lakwerk van de carportprofielen niet beschadigd geraakt.  De staalplaten met het anticondensatievlies kan je bovenaan op dezelfde manier reinigen. Het vlies kan je best afstomen indien je dit wenst te reinigen.

Onderhoud lakwerk

Indien je het aluminium wil proper maken van uw poort, carport of tuinhuis mag je geen agressieve kuisproducten gebruiken.  Om de kleur van het lakwerk mooi te houden zorg je best voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.
Dit doe je met klaar water of eventueel met een specifiek product voor het onderhoud van aluminium schrijnwerk.  Voor meer informatie over deze producten helpen wij je graag verder in onze showroom of via info@metallooks.be.